Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Удари под кръста при Реформаторите. Кой рови в мръсното бельо на Радан Кънев ?

Yazdıre-Posta

There are no translations available.

Мария Ангелова

Отзвучаха “мръсните избори” и трагедията в “Арена Армеец”, но остана гневът на гласоподавателите заради фалшифицирания вот. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от ДСБ не спря да се хвали с изборните резултати във Враца и Монтана и жаден за власт се присламчи към победата на ГЕРБ, но си замълча, когато кандидат-кметът на РБ във Варна Чавдар Трифонов напусна реформаторите. Трифонов заяви: “Съществуват тежки разделителни линии между нас.” Според него изборите са опорочени, а негови колеги твърдят, че е бил подложен на “политически натиск”. Но Кънев, сложил розовите очила, повел ни към светлото бъдеще, окрилен от победата, така се беше развихрил, че обвини полицаите, които протестираха заради орязаните им социални придобивки,че са ръководени от мафията, която била ръководена от тъпи хора.

“Тъпият човек се познава по това, че не може за си смени стратегията, когато се променят обстоятелствата. Слава Богу, мафията в България се ръководи от тъпи хора. Може би те са много силни и имат много пари, но не умеят да си сменят стратегиите. В момента се опитват да клатят цялата държава със сценарий, който е за други обстоятелства.”, коментира специалистът по стратегии и сценарии, умният и адаптивен Радан Кънев в студиото на “Здравей, България” на Нова телевизия.

Името му обаче изплува заедно с това на правосъдния министър Христо Иванов от схема за пране на пари, разкрито от разследване на агенция ПИК. Далаверите на двамата политици стават известни след ревизия на НАП и сигнал до ДАНС. Кънев и Иванов препоръчват на бившия зам.финансов министър Стамен Тасев, собственик на фирма “Тасев брадърс” ЕООД, адвокатското дружество “Табаков и съдружници”. Бившият зам. министър Тасев се прочу с подвизите на сина си Яни, който е бил задържан и е лежал в затвора в САЩ за трафик на 1000 кг. марихуана.

Финансовите спекуланти прали, колосвали, гладили финикийски знаци – чрез множество финансови гимнастики успели да преперат парите и да си узаконят далаверата със съдействието на председателя на Търговския отдел на СГС Татяна Костадинова, обявила фирмата “Тасев брадърс” в несъстоятелност. На финала били напред с 1 650 000 лв. В аферата е намесена офшорна компания, позиционирана на Карибите, и беднякът милионер Евгени Ячков, който месец преди това бил спечелил милион от тотото. Виж му окото “дали плува корабче!”

Лъсна и връзката на Радан Кънев с бившата ДС. Неговият тъст Росен Денков Баръмов с агентурно име Смирнов е бил агент на Държавна сигурност от 1988 до 1990-та. Бил е общински съветник от БЗНС в Добрич от 1991 до 1995 г. Успял е да купи изгоден имот в Добрич на цени народни. Това е къщата, където е била явочната му квартира. Бил е член на управата на НПО БЧК към Общинския съвет. Тука става вече интересно - В Софийския БЧК Радан Кънев кара два мандата като председател на БМЧК. Тогава Командира Иван Костов, наричан от гражданите с любов и омерзение Ликвидатора, получава почетен знак за човеколюбие и благотворителни дела. В БЧК Радан Кънев среща съпругата си Деница Баръмова. Нищо друго не ни остава освен да си припомним крилатия лаф на Сашо Сладура, убит от комунистите в концлагера в Белене: “Как си ти, другарю кадровик?!”

Бащата на лидера на ДСБ Радан Кънев също не е случаен средностатистически българин, бил е ценен и отгледан кадър на БКП и шеф на пристанище Варна. Оказва се, че послушникът на Костов е отгледана номенклатура, изплувала от синьо-червената мъгла, за да се прави на върл антикомунист, демократ и да държи гръмка речи за лустрацията.

Известният рокаджия Ицо Петроф получавал смъртни заплахи след като дал интервю пред агенция БЛИЦ и разкрил извънбрачна гей връзка на лидера на ДСБ Радан Кънев с американски адвокат. Адвокат Радан Кънев отговори: “Не мисля, че гей е обида, макар да е твърде невярно и публикувано с цел да бъде обидно. Но обвинението в извънбрачна връзка с американски адвокат е обида. Така че този път ще се съдим.”

Специалистът по стратегии Радан би трябвало да знае, че умен човек не се съди. А защо се обижда на “адвокат, какъвто е, а не на гей, какъвто не е”, той си знае..., но не бива да си отклонява енергията в погрешна посока и да се обяснява за вкусовете си, защото само за вкус не се спори, пък и той не е секс символ и едва ли някой се интересува от неговата сексуалност и еротични предпочитания. Имам съмнения, че скандалът е черен пи ар, а той си е жива реклама за цяла една многохилядна общност, която би проявила разбиране и би го подкрепила на едни бъдещи избори. Ако греша, тогава е вероятно или вицето - Мадам “Йес” да го маскари, защото няма да може да преживее Радан Кънев да стане единствен лидер на Реформаторския блок, или другото вице - социоложката и фаворитка на премиера Борисов, Румяна Бъчварова, министър на МВР, да го “слага на място”, за да не си отваря много устата, и е наясно кой поръчва тези гнусотийки.

Някой рови кирливите ризи и мръсното бельо на Радан. Може и неговите псевдореформатори да са го взели прицел, защото хем много говори, хем нищо не казва, а само забърква каши с полицаите и мутрите. Има още много да се учи от тях, макар че вече е направил първите си крачки в тази посока.

Псевдореформаторите са на път да свалят единствения реформатор между тях - финансовия министър Владислав Горанов, когото в момента се опитват добре да го накиснат, за да бъде сменен от премиера догодина. Поводът е предложението му за ограничаване на социалните придобивки на МНО и МВР. Оказа се, че Горанов не комуникирал правилно с шефа на МВР Румяна Бъчварова, министъра на правосъдието Христо Иванов и военния министър с аграрна диплома Николай Ненчев. Борисов беше силно раздразнен от полицейските протести и реакцията на обществото и въпреки, че твърди, че застава зад министър Горанов, не е много сигурно дали ще го задържи.

Бюджет`2016 мина на първо четене. Приоритетите са образование, инфраструктура, отбрана и сигурност. Управляващите го бяха натаманили и изглеждаха доволни от творението си, въпреки че от БСП предупредиха, че този бюджет ни вкарва в дългова спирала – “дълг -дефицит”, “дълг- дефицит” и ни води към гръцкия сценарий. “Когато един дълг се рефинансира с друг, това води до задлъжнялост и с това не трябва да се спекулира.” ДПС разкритикува Реформаторския блок и защити финансовия министър. Йордан Цонев обвини реформаторите в прекомерни харчове: “ Те управляват шест министерства. Питам аз какво се направи в тези министерства да бъдат оптимизирани разходите, да се подпомогне финансовата консолидация, оттом финансовата стабилност. Отговорът е – нищо”, каза Цонев. Бюджетът предизвика много спорове. Реформаторите се скараха за параметрите на проекта и разкритикуваха левицата. “Честито на българските граждани за невидимите резултати, които ще видят през 2016 г. с политиката, събрана в този бюджет”, предупреди Михаил Миков от опозицията.

Явно думата “реформи” в България вече е мръсна дума и политиците я избягват, заменяйки я с “промяна”. А реформаторите забравиха защо ги размразиха и ги върнаха във властта, ще видим докога.