Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 59
There are no translations available.

Политика

Борисов като Първанов (или за коалицията „Мишо Бирата”)

There are no translations available.

Фели Таджер

Сигурно знаете, че месец януари е наречен на римския бог Янус, които е изобразяван с две коленно различни лица (като се обърне едното, виждаш другото). През времето става символ на изменчивостта и двуличието. Не знам защо, но сега в моето съзнание едното лице е това на Борисов, а другото – на Първанов. И двамата смятани за едни от най-успешните и печеливши политици на България. Дали е така?

» Devamını oku...

„Ранобудните студенти” – това не са нашите студенти

There are no translations available.

Исмаил Кабак

Историческите факти свидетелстват, че почти всяка революционна идея се заражда сред младите и активни хора. Борбата винаги е в каузата на идея, личност, интереси. В редица европейски държави, благодарение на тази младеж са сменяни цели политически режими, изцяло бива променян живота в държавата. Но както се случва с повечето неща и тук отново на българската сцена на обществено политическият живот се разиграва „Криво разбраната цивилизация”.

» Devamını oku...

Докога етническото противопоставяне ще обслужва политически интереси

There are no translations available.

Йозлем Садкова

За пореден път скандалите в обществено-политическият живот във Варна, разтърсиха не само морската столица, но и цялата държава. На последното си заседание за 2013 г., общинският съвет в града взе решение за преименуване на 215 местности.

На 13 Декември 2013 г. общинарите гласуваха актуализацията на бюджета, размера на такса смет, пътния данък и туристическата, избор на общински представител в общото събрание на местното ВиК дружество, отдаване на терен без конкурс на фирма, за която има съмнения за наличие на конфликт на интереси и преименуването на над 200 местности.

» Devamını oku...

There are no translations available.

Икономика

Странният Давос

There are no translations available.

Васил Маргаритов

От 22 до 25 януари 2014 г. в швейцарския курорт Давос-Клостърс се състоя 44-тият Световен икономически форум. Събраха се над 2500 държавни ръководители и бизнес лидери. Специално бе отбелязано присъствието на Виктор Янукович, Виталий Кличко, Бенямин Натаняху, Джеймс Камерън, Тони Блеър, Хасан Рухани и много други очаквани и по-малко очаквани фигури.

» Devamını oku...

Прогнозите и очакванията на бизнеса в България за 2014 г.

There are no translations available.

Ерол Шабан

След едно тежко управление и мачкане на бизнеса от страна на бившите управляващи, най-сетне дойде време за глътка въздух на бизнеса на 12 май след парламентарните предсрочни избори, самозабравилите се политици вече ги нямаше. ГЕРБ помогна на българската икономика главоломно да се срине и да рекетират чуждите инвеститори. Но още в първите дни от управлението си БСП и ДПС започнаха да връщат протакалото се през последните години невъзстановеното ДДС на фирмите, ДДС-то което беше възстановено на бизнеса надхвърляше 1 млрд. лв.

» Devamını oku...

You are browsing in category: Книга 59