Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 67
There are no translations available.

5 октомври

Пак на избори

There are no translations available.

На пети октомври предстоят предсрочни парламентарни избори. Тези избори ще трябва да решат два много важни проблема:

1. Каква ще е бъдещата ориентация на страната, с кои партии, под каква форма, в какво съотношение. Т.е. – все неща, които изглеждат абстрактни, но пряко влияят върху начина ни на живот – нивото на трудова заетост, цените, жизнения ни стандарт и всичко останало – от хладилника, до летните почивки.

2. Сериозни промени в основни и ключови стопански сектори – правосъдие, здравеопазване, образование, подпомагане на дребния и среден бизнес, инвестиции, енергетика и т.н.

» Devamını oku...

Апогей на политиката и противопоставянето

There are no translations available.

Исмаил Кабак

Живеем в малка, красива страна, природно богата, както никоя друга. Тук, в България, морето и Балкана са едно цяло. Горите, пясъка, полятата, реките не само, че се допълват, те се възраждат една от друга. Да, природно богата както никоя друга, но щом дори природните сили живеят в унисон една с друга, какво й липсва на малката красива България, кое е нещото, което не й позволява да развива, кое е нещото, което прави народа й все по-беден и нещастен? Кое ли? Самият той, народът!

» Devamını oku...

За новата президентска партия

There are no translations available.

Фели Таджер

Нали знаете какво значи човек да надскочи собствената си компетентност и собствените си възможности? Ами какво значи едно правителство да надскочи собствената си способност да управлява? Ако не знаете – вижте служебното правителство, и специално неговият премиер и подбора на министри. По-точно определение за „надскочил собствената си компетентност” няма как да се намери. Дори бих предложил това определение да влезе в речниците. Толкова е ясен и изчерпателен.

» Devamını oku...

Реформаторите се напънаха и …

There are no translations available.

Мария Ангелова

Мешавицата от хора – “люспи”, ренегати, Костовисти, комунисти, представящи се за антикомунисти, и всякакви други “заблудени туристи”, обявили се за реформатори, не си избраха председател на съюзния конгрес. Радан Кънев застана на лична позиция, за да защити името си, и въпреки “подкрепата отвътре” отказа лидерския пост. Вътрешнопартийните борби в Реформаторския блок не са изненада за никого. В коалицията “Няма истинско доверие и кооперативност”, твърдят запознати. Реформаторите не си вярват истински, а конфликтът във формацията – Радан Кънев – ДСБ, срещу Божидар Лукарски - СДС, не е от вчера.

» Devamını oku...

Що е това коалиция?

There are no translations available.

Емине Гюлестан

Предсрочните парламентарни избори са на 5-ти октомври. Единствената дума, която звучи по-скоро като заклинание по време на предизборната кампания е „коалиция”. Думата коалиция произлиза от латинското coalitiō, което означава „да растеш заедно“. Много често отделни хора или групи се съюзяват в коалиция въпреки различния си произход, защото споделят обща цел. Така например група държави наскоро сформираха коалиция срещу „Ислямска държава“ в борбата срещу джихадистите. В политически план партии представени в парламента сформират коалиция, за да съставят кабинет и да имат достатъчно подкрепа за своите политики.

» Devamını oku...

There are no translations available.

Здравеопазване

Проблеми и перспективи

There are no translations available.

П. Павлова

Стабилността на здравеопазването, като политическа цел, е било и ще бъде от приоритетите на всяко общество.

Отиде си още едно правителство, което демонстрира желание, но поради редица обстоятелства, за пореден път не успя да направи никакви реформи в този важен отрасъл.

» Devamını oku...

You are browsing in category: Книга 67