Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Трагикомично оплакване

Yazdıre-Posta

Cumartesi, 30 Mart 2013 12:21

There are no translations available.

Фели Таджер

В края на най-успешното за България управление през последните 25 години, правителството на Бойко Борисов и Цветан Цветанов се отчете. Разбира се – самооценката на министъра беше единствено възможната и допустима - „отличен 6” на фона на хилядните лумпенизирани шарлатани, шайка разбойници, наречени демонстранти, подсказващи оценка много лош – пълна нула. Но и това можем да приемем за нормално. Прост пример как едни глупав народ не може да дорасте до високото интелектуално величие на своите властимащи. Някак си не изглежда особено прилично на тази шайка престъпни лумпени да дразнят толкова загриженият за националното благоденствие и сигурност вицепремиер.

Нека да оценим през призмата на бъдещето постиженията този титан на властта – Цветан Цветанов. На афишираната пресконференция за журналисти, като оценка на работата на МВР се явиха лично г-н Цветанов, заместниците му, мощна група видни оплаквачки, скърбящи за скоропостижната загуба на властовите правомощия на най-честния министър на вътрешния ред (во главе с Киро Киров, и сие, Ангел Бончев, няколко видни столични дами, известни с фриволното си поведение и т.н., дошли по собствена инициатива). А, да не забравим, бяха допуснати (очевидно по недоглеждане) и няколко криминално подозрителни лица, продали се на опозицията, именуващи се журналисти. На уникалното шоу, много напомнящо погребението на особено видна личност, поне от ранга на другаря Ленин, другаря Мао, или другаря Ким Ир Сен, се ляха ред сълзи, ред сополи и божествени възхвали и се постави жизнено важния въпрос: „На кого ни оставяш!”. Поради липса на време, не се даде думата за въпроси на лумпените-журналисти, които и без това се мъчеха да осквернят титаничното събитие.

По тази причина, а именно тъпотата на присъстващите журналисти, ще си позволим да допълним фундаменталния принос към опазване на обществения ред на г-н Цветанов, като вместо него отговорим на някои въртящи се в главата на тези писачи въпроси.

  1. Долна лъжа на продажни журналисти, е че след осъждането на „Наглите” пак е имало отвличания. Цитираният от тези мерзавци случай с момичето на Брендо – Лара е гнусна измислица. Най-вероятно Брендо сам е отвлякъл дъщеря си за да злепостави г-н Цветанов. Защото лично г-н Цветанов го излови този бандит, а той сега иска да злепостави мъдрото му управление, белязано със спокойствие, мир и разбиране със съдиите в страната (но само тези, които не са корумпирани).
  2. Не е вярно, че място на похищението на отвлечената от баща си Лара е улица „Пушкин”, която се намира на 100 метра от особено силно охраняваната правителствена резиденция в Банкя. Тя е отвлечена от друго място, но журналистите са го измислили това, за да злепоставят г-н Цветанов. Мястото на същинското отвличане се пази в тайна, за да не се попречи на разследването. Ясно е само, че понеже Брендо е в Италия, най-вероятно там е станало отвличането. Вината е на карабинерите, а г-н Цветанов не може да контролира техните действия. За жалост, все още няма тези правомощия. Ако ги имаше, щеше, да е друго.
  3. Долна лъжа на гнусната сган писачи по сайтовете, е че Златко Баретата е бил прострелян от наемни убийци. Това го е сторил личния му бодигард, който докато се е мъчил да извади пистолета си, се е гръмнал и сам в бедрото, без да иска. После Баретата, тичешком е скочил до тавана на отсрещната сграда на съдебната палата да го подпали и накрая се е проснал на входа на Темида с автомат „Калашников”. Виж колко бързо оздравя. Щеше ли така бързо да се оправи, ако го беше гръмнал друг, а? Очевидно целта е да се компрометира гениалното постижение на г-н Цветанов – спирането на стрелбата по улиците.
  4. Отново долна лъжа е, че по Ахмед Доган е имало опит за стрелба по време на партийния конгрес на ДПС. Това не е вярно. Просто едно младо момче си е поиграло с някакво пистолетче (забележете – турско производство), понеже му доскучало. Ами то как да не ти доскучее, докато чуваш такива измислици спрямо това велико правителство? Не ще ти доскучее, ами ще се чудиш дали и друг золум да не направиш, например да подпалиш статуята на свободата, за да спреш това злобно, дребно и подло злословене срещу властта.
  5. Не е вярно, че НДК, където беше конгресът на ДПС, се охранява от служителите на министър Цветанов. То се охранява от друга фирма, която лично министър Цветанов никога не е лицензирал, а пък залата на събитието си била охранявана не от НСО, а лично от хора на г-н Доган, инспирирал провокацията срещу себе си, както потвърди лично г-н Цветанов.
  6. Гнусна клевета е, че г-н Цветанов е обиждал съдиите. Обратното е вярно. Те го обиждаха. Оправдаваха посочените от него за престъпници и не ги вкарваха в затвора. За това г-н Цветанов прозря, че трябва да си направи специализиран съд. Но и той се оказа калпав, понеже съдите бяха учили не където трябва – в софийския университет право а не физкултура в престижния за всеки самоуважаващ се магистрат ВИФ.
  7. Гнусна лъжа е, че кадровият подбор на МВР под ръководството на г-н Цветанов не беше успешен. Истината е точно обратната. След освобождаването на МВР от юристи и назначаването на букет от специалисти – учители по руски език, музиканти, физкултурници, разследването достигна небивали висоти. Случаят с убитото в Перник момиче доказа това. Убиецът се самоуби лично пред полицаите, докато се криеше от очите на поемните лица. С това превенцията на полицията достигна невиждани досега висоти.
  8. Долна клевета е, че МВР под ръководството на г-н Цветанов, притискаше криминалния контингент да активира купен вот за ГЕРБ. Обратното е вярно – криминалния контингент, уплашен от ярката фигура и величието на г-н Цветанов, примирено прие да гласува за единствената правоверна партия – тази на г-н Цветанов. Вярно е, че циганите ги последваха, прозрели истината най-сетне. Това обаче свидетелствува за изключителната личност на министъра и харизмата му на вожд и учител на българския народ, веднага след премъдрия г-н Борисов.
  9. Долна клевета е, че г-н Цветанов си купил пет апартамента. Те всички са му подаръци от родителите му, от признателния криминален контингент, прозрял правия път, под неговото благородно въздействие. Така в лоното на правата вяра на ГЕРБ бяха вкарани много заблудени овце. Сега те са уважавани бизнесмени, работодатели и благородни мъже. Това струва поне 500 апартамента, а не пет.
  10. Гнусна фалшификация е, че г-н Цветанов е бил едновременно и вътрешен министър и ръководител на предизборния щаб на ГЕРБ. Шеф на предизборния щаб на ГЕРБ беше г-н Цветанов, само след като си свалеше задължителния за всеки министър костюм и вратовръзка, т.е. – само като беше не министър Цветанов, а гражданинът Цветан. А това са две различни личности и само интелектуално ограничените не го съзнават, или не могат да прокарат границата. Това обаче е въпрос на образователното министерство, а не на МВР.
  11. Най-гнусната лъжа е, че докато е бил министър г-н Цветанов е спал. Той никога не спи, а денонощно бди над нашата сигурност. Точно поради това поради това кражбите по селата секнаха напълно, нямаше подпалени коли в София, кражби в златарски магазини, обири на банки. Те започнаха след като шайка гамени предизвикаха оставката му.
  12. Долнопробна инсинуация е, че г-н Цветанов се е разпореждал да се подслушва повече, отколкото е необходимо. Не е вярно, че темата за СРС-тата стана актуална по негово време. Г-.н Цветанов спря СС-тата, но представители на опозицията, върлуващи в МВР, изкара СРС-та от времето на Станишев и Доган, като каза че са правени по времето на Цветанов. Как г-н Цветанов би позволил да се слуша шефът на митниците генералът от МВР Ваньо Танов, докато говори с премиера?
  13. Изключително мръсна манипулация е, че министър Цветанов оклеветил лекарите от детското отделение на болницата в Горна Оряховица, като ги обявил от парламентарната трибуна за детеубийци. Той им доказа, че те са такива, обаче корумпираната съдебна система провали това мегадело, което щеше да засечи блясъка на лекарския процес в СССР от времето на другаря Сталин.
  14. Особено гнусна лъжа е, че МВР под ръководството а г-н Цветанов е било разни хора. То никога не е било семейството в Кърджали, онуй момиче само си е ударило главата, защото било гузно, че може би брат му би могъл да наруши евентуално някога по невнимание обществения ред, защото се стъмвало, а брат й не си бил в къщи. Уплашило се горкото, но дошли добрите чичковци на г-н Цветанов и го успокоили. Онези в момичета от Казичане обаче бяха закоравели престъпнички. Нали у тях откриха две разпечатани кутии контрабандни цигари. Обаче лошия съд не ги осъди.
  15. Особено долна инсинуация е, че г-н Цветанов не ставал и за чеп за зеле. Негови приближени, в това число и лично геният на съвременната музика Веселин Маринов, потвърдиха под клетва пред иконата „Богородица с Бойко”, че г-н Цветанов става и за чеп за зеле, както и за всичко останало, но най-става за вътрешен министър.
  16. Долна, гнусна и скверна манипулация е да се твърди, че не са ни приели в Шенген, нещо което уж било цел на това правителство. Не е варно, вярно е, че това го искаше тройната коалиция, а както е добре известно, каквото те са искали е било във вредна на националната ни сигурност. Ами я си представете, ако бяхме отворили границите, като дойдат онези негри от Холандия и вземат нашите работни места, тогава какво щеше да стане? Глад и безработица. Но заслуга на г-н Цветанов е че не допусна това.
  17. Поредната нагла инсинуация е, че само за последния месец петима са се самозапалили от глад, немотия и липса на работни места. Първо – това не е ресор на г-н Цветанов. Второ – това са опасни елементи, които нарушават обществения ред, като палят не само себе си, но и околната среда. Те трябва да бъдат преследвани от закона, така че това са престъпници. Ами как така ще носят със себе си запалителни течности? Ами ако запалят погрешка и парапета на варненското кметство, или вратата на футболното игрище? Това не е ли престъпление? Или пак трябва да защитаваме престъпниците?
  18. На г-н Цветанов винаги може да се вярва. Той е високо образован, владеещ много езици, чете Кант в оригинал, особено преди заспиване. Поради тази причина, всичко казано от него е вярно, а от другомислещите – долна лъжа, фалшификация и измама.