Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

PrintE-mail

There are no translations available.


Приложените материали са подготвени от Фондация "Фридрих Науман за Свободата"

naumanlogo

ФОНДАЦИЯ ФРИДРИХ НАУМАН ЗА СВОБОДАТА
РАЗПРОСТРАНЯВА ЛИБЕРАЛНИТЕ ЦЕННОСТИ И НАСЪРЧАВА ЛИБЕРАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ.

Фондация Фридрих Науман за свободата е създадена през 1958 в Германия от личности с либерални възгледи под ръководството на първия президент на ФРГ Проф. Теодор Хойс. Нейната основна цел е чрез гражданско образование и политически диалог да разпространява идеите на свободата, демокрацията, човешките и гражданските права и пазарната икономика.

След падането на Берлинската стена през 1989 година Фондацията започва активна дейност в бившите комунистически държави. От началото на 2007г. Фондация Фридрих Науман за свободата открива в София новото си регионално бюро за Централна, Източна и Югоизточна Европа, Южен Кавказ и Централна Азия. Проектите на фондацията в 27 страни – от Чехия, през Балканите до Грузия и Русия се администрират и управляват от българската столица.

Изборът на София е признание както за постиженията на България, която от 2007 е член на Европейския съюз, така и за доброто дългогодишно сътрудничество на фондацията с българските либерални партии и граждански организации. Днес партньори на фондацията са либералните партии НДСВ и ДПС, които вече втори пореден мандат са в управлението на страната и имат основни заслуги за успешната й интеграция в ЕС и НАТО.

Аспарух Панов
Проект-координатор за България и Македония