Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 53
There are no translations available.

Протести

Парадът на имитаторите или раждането на новият месия

There are no translations available.

Васил Маргаритов

Посткомунистическото пространство в Европейския съюз скърца и се готви за нови времена. Общността никога не е била еднородна сплав от държави и едва ли скоро ще бъде. Водещите икономики, обаче, едва ли вече си поставят подобна заветна цел – непознататата глобална депресия носи непознати рискове и за самите тях. От това ще последват нови презастраховки и почти безмълвно (за външното ухо) предоговаряне на балансите. Да не забравяме, че във всички междудържавни съюзи равнопоставеността е повече лозунг, отколкото реалност. В международното право това е една от общоприетите имитации за прикриване на истинското положение на нещата. Доминантите и паритетът на силите не се описват на вестникарска хартия, а понякога дори и не съществуват в цялостен и синтезиран писмен вид.

» Read more...

Пак ни пробутват Франкенщайн

There are no translations available.

Самуел Леви

„Млади, интелигентни и високообразовани хора заливат площад „Независимост”. Десетки хиляди всяка вечер са тук, за да изразят своя протест срещу управляващата страната ни олигархия чрез впечатляващи хепънинги. Те имат за задача да изградят новото гражданско общество в собствената си родина, тъкмо чрез протеста си. И средството за постигане на тази въжделена и отдавна лелеяна национална мечта е незабавна оставка на Орешарски.. Веднага!”.

» Read more...

Какво не знам

There are no translations available.

Вени Марковски

Вени Марковски е роден в Скопие, Македония. Син е на писателя Миле Марковски и внук на Венко Марковски. Завършва 114 Английска езикова гимназия "Лиляна Димитрова" в София през 1987 г., а през 1993 година право в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Бил е координатор на Глобалната инициатива за политиката в Интернет за България. В продължение на три години е съветник по международните проекти на Пламен Вачков - председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения към Министерския съвет на Република България.

От 2002 ръководи или се занимава с проекти в областта на Свободен софтуер и софтуер с отворен код. Ръководи проекти на ПРООН и участва в проекти на Европейската комисия, насочени към популяризиране и разработване на приложения, базирани на свободен софтуер и софтуер с отворен код. От ноември 2012 г. е вицепрезидент на ICANN, отговарящ за Русия, Източна Европа и страните от ОНД.

» Read more...

There are no translations available.

Темида

Поредни разкрития за олигархията ГЕРБ

There are no translations available.

Фели Таджер

Обиск, тефтер с тайни записки и грандиозен скандал как политици, кметове и други хора са били „поръчвани” от ръководни фактори в ГЕРБ на Комисията за борба с конфликт на интереси. Това бяха разкритията на прокуратурата, която откри случайно записките при обиск в дома на шефа на комисията Филип Златанов. До момента разследващите органи са разпитали десет свидетеля, като проверяват имотното състояние на обвиняемия Филип Златанов.

» Read more...

There are no translations available.

Власт

Изборите за кмет във Варна – сигнал какво очаква всички ни

There are no translations available.

Йозлем Садкова, Исмаил Кабак

Точно като след дълбок зимен сън, гражданското обществото в България се събуди и поиска да бъдат чути неговите искания. Като инструмент, с които да бъдат чути, хората използваха протестите и на тези протести на първите редици бяха варненци. Те показаха как и кога трябва да бъде извършван един протест, а именно тогава, когато излизаш, осъзнавайки къде е проблема, имайки воля да се справиш с него и с ясни параметри очертавайки неговото решение.

» Read more...

Експертното правителство ще изведе страната от кризата

There are no translations available.

Юнал Мехмед

Новото правителството на Орешарски започна да работи в условията на невиждана за страната политическа и икономическа криза. Нещо повече в последната година се наблюдава пълен спад на доверието на гражданите към държавните институции, политическите партии и политиците. Всички медии констатират тези негативни тенденции и отразяват протестите на гражданите, които са логичен резултат от цялостното политическо и икономическо състояние на държавата. Напълно липсва обаче цялостен и задълбочен анализ за първопричините и факторите, които допринесоха за тези непрекъснати протести на гражданите.

» Read more...

You are browsing in category: Книга 53