Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Вярно ли е?

PrintE-mail

There are no translations available.

Самуел Леви

Вярно ли е, че от седемчленния съвет на настоятелите на Софийския университет четирима са членове на организацията „Глобална България”, създадена с цел подкрепяне управлението на Бойко Борисов и партията му ГЕРБ? Вярно ли е, че тези същите са сред спряганите за олигарси бизнесмени. Вярно ли е, че в сред седемте члена на настоятелството на най-старото учебно заведение в страната са личности със съмнителна репутация и нямащи нищо общо с образованието и неговите интереси. Вярно ли е, че в настоятелството на СУ влизат: председател Левон Хампарцумян, и членове: Иво Прокопиев, Валентин Златев, и Светослав Божилов?

Ако е вярно, то тогава въпросът е кой е поканил търговците в храма и това обяснява окупацията на СУ от „студенти”, твърде напомнящи по визия и език и действия този на талибаните или болшевиките от 1917 г. на Владимир Илич Улянов, по-известен ни като терористът Ленин.

Вярно ли е, че в правилника на СУ се забранява всякаква политическа дейност и ако е вярно, то тогава защо се допуска такава, при това дирижирана от шепа болшевики или талибани. Вярно ли е, че духовните бащи на протеста са от Нов български университет, приютил хората около Костов и Борисов?

Вярно ли е, че един български журналист побърза да напише, че този протест бил на „малобройните срещу малоумните”, а друг български професор богослов определи протестите като качество срещу количество? Вярно ли е, че този същия професор е член на най-тясното ръководство на ДСБ (Иван Костов) и е изнасял потерсаваща политическа лекция в 272 аудитория на СУ, в която никога преди това не е чел никаква лекция, дори и по богословие? Вярно ли е това, че сина на активния борец против фашизма и капитализма (болшевики) професорът по египтология и бивш ректор на Нов български университет и министър от кабинета Борисов Сергей Игнатов, уволнен заради финансови далавери около научния фонд, сега дирижира протеста?

Вярно ли е, че алма матер е място за учене, а не за врати, затворени с вериги и катинари? Вярно ли е, че веригите ги донесли същите небръснати талибани, които се обявили за „ранобудни студенти”, но повече приличали на среднощни пияници? Вярно ли е че същите тези показвали среден пръст на искащите да учат студенти?

Вярно ли е, че сценарият на протестите от юни, започнаха с „Кой номинира Пеевски” и преди да затихнат до унизителното 20-30 човека, стигнаха до лозунга за намиране на други форми на неподчинение и саботиране на законодателната и изпълнителна власт? Ако е така, тогава вярно ли е, че историята се повтаря? Вярно ли е, че повторението на историята е фарс, който завършва трагично?

Вярно ли е, че ДСБ и ГЕРБ са единствените политически партии, които открито декларираха заставането си зад окупацията? Вярно ли е, че окупацията вреди на нормалното функциониране на СУ „СВ. Климент Охридски”? Вярно ли е, че в Наказателния кодекс на Република България, глава първа, престъпления против държавата фигурира член 107? Вярно ли е, че този член гласи: „Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения разстройва или подравя промишлеността, транспорта, селското стопанство, паричната и кредитната система, други стопански отрасли или отделни стопански предприятия, като използува държавни учреждения, стопански предприятия или обществени организации, като възпрепятствува тяхната дейност, или като не изпълнява възложените му важни стопански задачи, се наказва за вредителство с лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.”? Вярно ли е, че извършилите това деяние в СУ не са малолетни или непълнолетни и следва да бъдат наказани с цялата тежест на закона?

Вярно ли е, че само ако се прилага закона България ще стане правова държава? Вярно ли е, че едно от исканията на окупаторите е точно такова?

Е, ами тогава какво чака закона? Изпълнете веднага исканията на окупаторите точно в тази им точка!