Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Отворено писмо

PrintE-mail

Thursday, 30 June 2011 19:19

There are no translations available.

от Тюляй Мехмедова, член на младежката организация на Движението за права и свободи в област Добрич и член на предизборния щаб за ПИ’2009

Уважаеми, вероятно ме помниш? За това си позволявам да ти пиша. Това, което ме подтикна да напиша това писмо са въпросите, които се въртят в моето съзнание и на които аз не мога да дам никакъв логичен отговор. Аз като избирател от област, от която ти, Кормане (досега се обръщах с Вие или г-н Исмаилов), беше избран от пропорционалната листа (а не по мажоритарната, както твърдиш: http://rezultati.cik2009.bg/results/mandates/rik_08.html).

Т.е. – ти си човек, представляващ не себе си, а партията, на който ние гласувахме доверие, човек, който ние, избирателите се борихме да станеш депутат, за да представляваш нашите партийни интереси, а не твоите лични. Така ти си позволяваш да ни оставиш без народен представител, като не се оттегляш от парламента.

Ти не беше издигнат като мажоритарен кандидат и хората не гласуваха за теб като личност, а гласуваха за партията. Ти беше избран като кандидат от пропорционалната, а не от мажоритарната листа. По време на предизборната кампания кой те познаваше като Корман Исмаилов – никой. Всички се обръщаха към теб с прозвището „парашутиста”. Кой ти направи предизборната кампания? Добре се получи, че г-н Рушен Риза също беше издигнат от нашата листа, за да дойде и да ти направи изборите. В момента той е зам. председател на ДПС. Отговаря за организационните въпроси. Знаеш как е стигнал до там? Минал е по „стълбата”. Нямал е шанса като теб да се качи с „асансьор” дотам, където си ти сега, благодарение на други. Ти до тогава знаеше ли как се правят избори? Знаеше ли как да работиш? Знаеше ли какво трябва да направиш?

На изказванията си на трибуните по време на предизборната кампания говореше на висок стил, изпразнен от съдържание и смисъл, а не на езика, достъпен за „простичкия селянин”. Обеща, че ще се бориш за правата на всеки един където и както трябва. Как се бориш, Кормане? Като подкрепяш действията и предложенията на ГЕРБ ли?

Стана депутат благодарение на опита, който г-н Рушен Риза има и го сподели с теб. Така ли се отплащаш на хората, които ти дават успешни съвети в живота? Това ли е благодарност? Аз бях член на предизборния щаб. Бях свидетел на твоето безхаберие, въпреки, че се опитваше да не го показваш. Ти не знаеше нищо за нашата област. Дойде буквално като парашутист. Не познаваше района във всякакъв аспект. Както и хората не познаваха теб. Никой на изборите не гласува за теб, хората гласуваха за партията, за Движението за права и свободи. Като народен представител, избран от ПРОПОРЦИОНАЛНАТА ЛИСТА на 8-ми МИР, не представляваш областта достойно или по-скоро въобще не я представляваш. Нямаш никакви законодателни инициативи до момента.

Говориш, че няма прозрачност при разпределянето на субсидията. Нима политическата партия - ДПС, която те издигна за водач на листата на област Добрич, не плати твоята предизборна кампания? С какви пари работи ти, пък и не само ти, а всички ние? Има финансови документи, които показват как ти си проведе предизборната кампания. Ти сам ли работи на тази предизборна кампания? Не беше ли формиран предизборен щаб, на който бяха организирани не малко хора? Тези хора за кого работиха? Работиха за теб, тъй като ти беше водач. Опитаха се да те представят в най-добра светлина, за да може избирателят да гласува за теб, като избраник, като представител на Движението за права и свободи, от което ти се разграничи със своите действия.

Мога да дам няколко примера: депутатите от Движението за права и свободи внасят вот на недоверие, а ти гласуваш „Въздържал се”. Защо? Присъединяваш се към настоящето правителство. Проблемът на земеделските производители е маловажен за теб, така ли? Районът, в който ти си избран като депутат е земеделски. Тук 60% от населението се изхранва от земеделие. Земеделците от област Добрич са ти гласували доверие, което ти пропиля. Тези земеделци, които гласуваха за Движението за права и свободи.Защо?

Вотът на недоверие не засягаше само земеделските производители. На теб ти е приятно да гледаш как ГЕРБ „унищожава” земеделските производители и тютюнопроизводителите, като им вдигна 4 пъти осигуровките. Обложи им доходите с данък, оряза им националните плащания, ако нямат платени осигуровки. Нали си народен представител, теб това не те ли касае? Не те ли е грижа за твоите избиратели? Даже не се застъпваш за тях, а подкрепяш тези, които се опитват да ги погубят. Къде е отговорността ти към избирателите? Друг пример: заставаш зад гърба на „Незнайния войн” от ПП ГЕРБ на 6-ти май 2011 г. в гр. Тервел, който тогава откри църквата в града. Ти също беше там, сигурно си спомняш.

А сега си тръгнал да си търсиш субсидията. Коя субсидия? Субсидия за какво? За теб субсидията е изглежда важна? Искаш много пари? А тези, които и сега получаваш, малко ли са? Субсидията се дава заради избирателите, не заради депутатите. Област Добрич остана без депутата, който Движението за права и свободи издигна, защото този, за който избирателят гласува се ориентира към друга политическа принадлежност, или общност, наречи го както искаш.

Хората, които гласуваха за ДПС през 2009 г. в област Добрич искаме в Българския парламент да ни представлява депутат от ДПС. И тъй като ти си изключен от ДПС, дай ни това право като се оттеглиш от парламента. Защо не се оттегляш от парламента? Избирателите не са ли важни за теб? Техните желания не са ли важни за теб? С какво ти допринесе за подобряването на състоянието на област Добрич, било то и морално? Как се отрази на избирателя, който е гласувал за Движението за права и свободи, когато разбра, че остана без депутат?