Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 7

Политическата комуникация през погледа на младеж от ДПС

29 September 2009

There are no translations available.

Джейхан Ибрямов

Зам. Председател на Младежко ДПС

Разноликата   глобализация

 

До ерата на нежните революции в социалистическия лагер, светът беше свикнал да мисли, че политическата комуникация бива два вида: добър ПР на Запад, цензура и пропаганда на Изток. Ако съдим по внушенията на холивудските продукции днес, както и по предизборните изказванията на съвременни политици от цял свят, и сега можем да продължим да мислим по тази схема. Трябва само да премахнем географските и политическите граници. Тогава просто можем да дефинираме политическата комуникация като микс от тези три неща: добър ПР, цензура и пропаганда. Тези миксове обаче са прибързани. За разлика от икономиката, в сферата на комуникациите обобщенията по-трудно подлежат на доказване.

» Read more...

Законът за културното наследство е злонамерена и некачествена халтура

29 September 2009

There are no translations available.

проф. Владимир Петров, доктор на юридическите науки

 

Умението да се правят закони не се изучава в юридическите факултети. Това умение не се придобива, както много други, с практически опит, когато естествено е, колкото по-голям е опитът, толкова по-дълбоко и прецизно трябва да бъде и придобитото умение да се творят правни норми и логически да се подреждат в стройната система на нормативния акт.

» Read more...

Умни глупости - За депутатското говорене на един управляващ

29 September 2009

There are no translations available.

Самуел Леви

 

По философията, че пътят към ада е изпълнен с добри намерения, то пътят към рая би следвало да е изпълнен с лоши изпълнения. Ако приложим този принцип към немалка част от Родопите, това май ще е точно така. Например пътят към едно райско кътче като Девин е очевидно по природна даденост тежък, балкански, но и така направен, щото две леки коли да не могат да се разминат, ако едната не спре. А Девин е курортен център, ски център, райско кътче. Достигането до него обаче е проблем. Въпреки, че там са направени сериозни инвестиции в градската инфраструктура, че там се строи много, че градът очевидно има перспективно бъдеще. Какъв е проблемът? Той е в политическото късогледство при развитието на инфраструктурните проекти на национално ниво. Що да се оправя пътят до Девин, като за това ще трябват няколко десетки милиона, а в Девин я има, я няма  постоянно да живеят 5000 човека? По колко десетки хиляди на човек ще отиде, а? А София още няма завод за боклука.

» Read more...

София - столица на България или на боклуците?

29 September 2009

There are no translations available.

Зорница Каменова

 

Все повече българи си задават този въпрос. А най-невероятното е, че след всички репортажи и статии софийска община не се напъна поне мъничко да поразчисти, колкото да ни замаже очите за пореден път. То не бяха караници, то не беше прехвърляне на вината...

» Read more...

ДОКУМЕНТИ

29 September 2009

There are no translations available.

ДО

КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

С Т А Н О В И Щ Е

на

Парламентарната група на Движението за права и свободи

Относно: Конституционно дело № 10 от 2009 г. по искане на ПП "Ред, Законност и Справедливост" за  оспорване законността на избора на народни представители от ПП „Движение за права и свободи" в 04 МИР Велико Търново, 13 МИР Пазарджик, 17 МИР Пловдив, 19 МИР Русе, 22 МИР Смолян, 26 МИР София област, 27 МИР Стара Загора.

» Read more...

You are browsing in category: Книга 7