Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer
Книга 66
There are no translations available.

Избори

Десницата дрънчи на кухо

There are no translations available.

Мария Ангелова

Случи се! Обявиха я! Бъдещата коалиция на Реформаторския блок, НФСБ и ВМРО, събрани под лозунга: “Ренегати от всички партии, обединявайте се!” най-после ще е факт. Вече и без социолозите, анализаторите и врачките е ясно кой ще ни управлява през следващите няколко години. В публичното пространство се коментира, че става дума за задгранични, корпоративни, партийни и лични интереси и много, много пари. Какво като говорят хората, нали си е истина!

» Read more...

Пак за дясното (и още нещо)

There are no translations available.

Фели Таджер

Научих, че съветник по „духовните въпроси” на новия служебен премиер щял да стане професора по богословие, кой знае защо имащ се за философ, Калин Янакиев. Няма лошо, стига професорът, открил че православието не е монотеистина, а е политеистична религия да го съветва само по духовните въпроси – например колко дявола могат да се качат на върха на една игла, или дали Мария Магдалена е светица или грешница. Но само за това да го назначиш в политическия кабинет (т.е. – да яде народни пари) е меко казано – непочтено, нито духовно, нито светски. Тогава за какво го е назначил? Ами за да осигури възможно най-активно участие на протестърите в правителството, което ще проведе тези избори.

» Read more...

Близките ни непознати Родопи

There are no translations available.

Исмаил Кабак

В България има един регион в покрайнините, далечен, чужд. Често пъти поведението на родопчани остава не разбрано, мълчаливо, тайно. Защо съседен народ като македонския или сръбския ни е по-познат от нашите близки непознати в Родопите? Някой задавал ли си е въпроса, защото няма други новини освен за радикален ислям и трагедии от този край?

» Read more...

Най-опасната стихия - крахът в отношенията между хората

There are no translations available.

Йозлем Садкова

Старите хора казват, че когато ни застигне природно бедствие, това било изпитание, пратено от Бог. Чрез него, той ни показва какви всъщност сме, сваля маски, показва истини, предупреждава. Случайно или не жертвите, шока, паниката бе най-голяма във Варна. Следователно, правилен ли би бил извода, че във Варна предупреждението е с код червено. Катастрофа, бедствие, апокалипсис… паника, смърт, съболезнования, обещания, помощ, отговорност… Почти, но не съвсем.

» Read more...

There are no translations available.

Банки

За КТБ и другото по-важно от всичко това

There are no translations available.

П. Павлова

През последните месеци се изписа много относно КТБ, като същевременно медийното внимание беше отклонявано далеч от истината, или тази истина беше представяна по начин, по който хората биха приели, но важното бе да се прикрие наглостта и безочието на шепа хора. И все с мисълта, че българина бързо забравя и нещата ще се уталожат с времето, все едно че ги е нямало, все едно, че са маловажни.

» Read more...

There are no translations available.

Нова книга

„Тито умря” нова книга на Мряна Нжовакович

There are no translations available.

Една журналистка научава, че във в. ,,Политика“ през 1968 година е публикувана статия, в която точно са предсказани датата и часът на Титовата смърт, дванадесет години преди той наистина да умре. Тя започва разследване кой и как е направил такова съобщение, а междувременно получава акредитация да отразява партиен конгрес, на който ще се избират нови лидери и ръководители на Сърбия. И там достига новината за тежко престъпление, което бързо увлича журналистката към издирване с опасния въпрос – има ли връзка загадката отпреди повече от четири десетилетия с това ново престъпление.

» Read more...

You are browsing in category: Книга 66